Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Connect with us
molten

Επιστολές προς σωματεία

Συμπληρωματική Προκύξηξη Α΄ Κατηγορίας Ανδρών Αγωνιστικής περιόδου 2020-2021

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ MOLTEN
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αριθ.Πρωτ. 267 Ν.Μουδανιά 8/10/2020

ΠΡΟΣ: TA ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Χ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99 , των Καταστατικών της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ., των Γενικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. και Ε.ΚΑ.Σ.Χ. και της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Ο Υ Μ Ε
Το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. περιόδου 2020-2021, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στo πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Ανδρών συμμετέχουν τα Σωματεία:
ΣΚ ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99, ΑΟ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΟΙ ΣΙΘΩΝΕΣ, Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΑΟΚ Ν ΜΑΡΜΑΡΑΣ, ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ, ΑΣ ΞΕΡΞΗΣ Ν. ΡΟΔΩΝ, ΚΑΟΧ Β.- Α.Σ. ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ.

ΑΡΘΡΟ 2 : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤ/ΤΟΣ
Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 31/10/2020.

ΑΡΘΡΟ 3: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ – ΔΕΛΤΙΑ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλητές που πληρούν τις προυποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και με κάρτα υγείας Αθλητού.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στις Εθνικές κατηγορίες και ταυτόχρονα έχουν ομάδα με κοινά μέλη , που από εδώ και στο εξής θα αποκαλείται «ΟΜΑΔΑ», μπορούν να χρησιμοποιούν τους αθλητές που ανήκουν στην ομάδα των εθνικών κατηγοριών , και στην«ΟΜΑΔΑ» με το ίδιο δελτίο αθλητικής ιδιότητας με τις εξής προϋποθέσεις :
1.Τα σωματεία που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να το δηλώσουν στην Ε.KA.Σ.Χ. μαζί με την δήλωση συμμετοχής τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα που συμμετέχει η «ΟΜΑΔΑ».
Η ένταξη των ομάδων αυτών , έχει 3ετές πλάνο ( αρχή γενομένης από την αγωνιστική περίοδο που εντάχθηκε στο καθεστώς αυτό.), και θα πρέπει για τις επόμενες 3 αγωνιστικές περιόδους να εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς. Μοναδική εξαίρεση αυτού είναι ο υποβιβασμός του σωματείου της Εθνικής Κατηγορίας στο τοπικό πρωτάθλημα. Οι ομάδες που είχαν ενταχθεί και συμπληρώθηκε η τριετία από την στιγμή της αίτηση τους ξεκινάει νέα τριετία.
2.Η «ΟΜΑΔΑ» θα πρέπει να έχουν στην δύναμη της αθλητές μόνο κάτω των είκοσι (20) ετών, γεννηθέντες μέχρι και το 2000 .
3.Η «ΟΜΑΔΑ» που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας Ε.ΚΑ.Σ.Χ. αγωνίζεται καθόλη την διάρκεια του πρωταθλήματος (Κανονική Περίοδος). Στους αγώνες Play off δεν συμμετέχει.
4.Η «ΟΜΑΔΑ» θα πρέπει να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.Χ. μέχρι 30/10/2020 κατάσταση με τους αθλητές της ,συνολικά 18 αθλητές, που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
Την κατάσταση αυτή δύναται να την τροποποιούν μέχρι και το τέλος του Α’ γύρου και για μόνο έξι (6) αθλητές , που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο αλλαγών. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός «18 αθλητές» είναι σταθερός , και για κάθε μία προσθήκη θα πρέπει να υπάρξει και η αντίστοιχη αφαίρεση αθλητού των. Επιπλέον η «ΟΜΑΔΑ» δύναται να πραγματοποιήσει αλλαγή στην κατάσταση των αθλητών της , για επιπλέον δύο (2)Αθλητές μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 4 : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο και σε δύο φάσεις:
Στην Α’ Φάση τα Σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο ( 2 ) φορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί ( σύστημα ΠΟΥΛ, ένας προς όλους)
Στην Β’ Φάση θα πάρουν μέρος τα Σωματεία που θα καταλάβουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στην βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης, και θα συναντηθούν ως εξής:
1ος – 4ος & 2ος – 3ος
Από τις συναντήσεις αυτές νικήτρια αναδεικνύεται εκείνη η ομάδα που θα συγκεντρώσει τρείς (3) νίκες στους μεταξύ τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων των αγώνων που έδωσαν μεταξύ τους τα Σωματεία στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.
Οι πρώτοι αγώνες της Β΄ Φάσης θα γίνουν στην έδρα πρώτης, της δεύτερης ομάδας.Οι δεύτεροι αγώνες της ίδιας φάσης θα γίνουν στην έδρα της τέταρτης, της τρίτης ομάδας .
Εάν περαστεί ανάγκη τρίτου αγώνα αυτός θα γίνει στην έδρα της πρώτης ή της δεύτερης αντίστοιχα.
Από την Φάση αυτή: α) Οι νικητές των αγώνων της τετράδας προκρίνονται για τα τελικά, που θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια και Δευτεραθλήτρια ομάδα της Α’ Κατηγορίας Ανδρών.
Οι ηττημένοι θα καταλάβουν την 3η & 4η θέση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με την κατάταξη που είχαν στην Α’ Φάση.

AΡΘΡΟ 5: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΔΕΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Α. Ισχύει το άρθρο 9 της Γενικής προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
Β. Υπενθυμίζεται η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.

ΑΡΘΡΟ 6: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισχύει το άρθρο 7 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
Β. ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
Το Σωματείο που θα καταλάβει την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξης του Πρωταθλήματος μετά την λήξη και των play off αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια ομάδα Α’ Κατηγορίας Ανδρών και ανέρχεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

ΑΡΘΡΟ 7: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύει το άρθρο 10 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.

ΑΡΘΡΟ 8: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Ισχύει το άρθρο 11 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. , πρέπει δε να βεβαιωθούν με έγγραφο μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο των εκατό ( 100 ) ευρώ.
Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν , αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή , ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν , των
Καταστατικών της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. , των Γενικών προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. , και των Ειδικών Προκηρύξεων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. ( με βάση τις οποίες διεξάγονται τα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. ) ΜΟΝΟ τα διοικητικά όργανα που προβλέπονται απότ τις διατάξεις αυτές , απαγορευμένης ρητώς κάθε προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια.

ΑΡΘΡΟ 9: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Τα Σωματεία, οι Παράγοντες, οι Αθλητές , καθώς και οι Προπονητές – Κώουτς , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο και τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.
Ισχύει το άρθρο 13 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
Eπίσης στο πρωτάθλημα συμμετέχει και μια ομάδα εκτός συναγωνισμού. Κάθε σωματείο που δεν θα αγωνισθεί με την παραπάνω ομάδα θα επιβαρυνθεί με τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Σε κάθε διαιτητή θα καταβάλλονται 15 ευρώ για κάθε αγώνα, έξοδα μετακίνησης και ημεραργία.. Σε κάθε Κριτή 7 ευρώ.
Τα σωματεία (Γηπεδούχο – Φιλοξενούμενο) αναλαμβάνουν την καταβολή των εξόδων του αγώνα από κοινού με ποσοστό 50% το καθένα πριν την έναρξη του αγώνα.
Τα σωματεία που δεν κατέβουν ν’ αγωνισθούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωτ/των, θα επιβαρύνονται εξ ολοκλήρου τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα και η πληρωμή θα γίνει στο διάστημα εντός τριών ημερών.

ΑΡΘΡΟ 11: ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ
Ισχύει το άρθρο 14 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.

ΑΡΘΡΟ 12: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύει το άρθρο 15 της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. Μπάλες molten.

AΡΘΡΟ 13: ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Ισχύει το άρθρο 13 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωτ/τος.

Γ Ε Ν Ι Κ Α
Η ιατρική κάλυψη του αγώνα, είναι ευθύνη του γηπεδούχου Σωματείου.
θΑ ισχύσει το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων της Γ.Γ.Α.
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος καi που δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., την Γενική Προκήρυξη πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη διευκρίνησης ή συμπλήρωσης, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
Σε περίπτωση που τροποποιηθούν οι ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών, μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Χορηγοί – Υποστηρικτές

https://www.pyramid.gr/
Alex men's hair club

More in Επιστολές προς σωματεία